11 Eylül 2013 Çarşamba

Fasulye turşusu

Bu tarifte bir arkadaşımdan..
İlk kez fasulye turşusu yapıyorum..


Fasulyeleri yıkayıp kaynayan suda 3-4 dk beklettim..
Çıkarıp soğuk su ile şokladım.
Kavanoza biraz fasulye birkaç sarımsakşekline koymaya başladım. Arayada birkaç parçaya bölünmüş 1 havucu koydum.
Üzerine içine iri tuz atılarak kaynatılmış suyu ekledim ve 2-3 tane limon tuzu attım. Kapağını sıkıca kapattım. Kavanozu alt üst edip karıştırdım..
Kışın yemek üzere güneş almayan bir yerde beklemeye bıraktım...



Alltaki fasulye turşularını ise direk salatalık turşusu yapar gibi şoklamadan yıkayıp içine koydum.. 


Bakalım kışın hangilerini daha çok beğeneceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder