İlkkez yaptım bakalım nasıl olacak?
Yalnız ben biberleri normal biber kullandım ve doğradım...
...Gerisi tarifle aynı...
Malzemeler (2 kg.lık kavanoz için)
- 300 gr. kadar süs biberi
- 2- 2,5 kg. kadar domates
- 7-8 iri diş sarmısak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)
- 2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu
- Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz ve zeytinyağı
Yapılışı :
- Biberleri yıkayıp saplarını çıkardım.Biberleri doğrayıp kavanoza atın.( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı )
- Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirdim
- Sirke tuz ve ekleyip iyice karıştırdım.
- Sosu biberlerin üzerine ekledim ve hepsini birden karıştırdım.
- Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bıraktım çünkü tarife göre domates ekşidikce kabarıyormuş.
- Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar beklettim.
- Bu süre sonunda temizce yıkadığım maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirdim.
- Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapattım.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekletip yiyebilirmişiz ancak turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklamalıymışız :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder