11 Eylül 2013 Çarşamba

Şeftali konsevresi 2

Halamın tarifi...Çok harika olur...

3kg şeftaliden 9 küçük kavanoz çıktı.(garnitür,salça ... vs  kavanozlarından )

Şeftalileri yıkayıp , soyup , içindeki sert kırmızı kısmı çıkarıyoruz.4e bölüyoruz Kavanoza 3-4 tane koyup 1 veya 2 kaşık şeker ekliyoruz..Kavanoz dolunca kapağını sıkıca kapatıyoruz.şefatliler veya kavanozlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Sonra bütün kavanozları büyük kazan gibi bir tencereye alıyoruz.Aralarına kaynarken birbirlerine çarpıp çatlamasınlar vs diye temiz bezler sarıyoruz...Sonra kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamaya başlayınca ,  20 - 25 dk daha kaynatıp ocagı kapatıyoruz. Kavanozları tek tek çıkarıp soğumaya bırakıyoruz... Soğuyunca kullanacağımız güne kadar güneş almayan bir ortamda saklıyoruz...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder