9 Şubat 2013 Cumartesi

PİZZA


HAMURU İÇİN >>
1 yemek kaşığı kurumaya
1 çay barağı ılık su
biraz şeker,biraz tuz
ılık suyu ve diğerlerini bir yoğurma kabına al ve kabarması için 10dk kadar bekletin

Kabarınca içine
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
ve
un
ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Hamuru 10-15 dakika kadar daha dinlendirin,kabarması için.

Kabarınca hamur sadece unlanmış tepsiye elle açılarak yerleştirilir.isterseniz kenarlarını hafifçe kaldırabilirsiniz.

Üzerine aşağıdaki sos sürülür fırçayla
SOS >> 1 domates rendelenir içine 1 çay kaşığı kadar slça konulur
2 tatlı kşaığı sıvıyağ
1 - 2 diş dövülmüş sarımsak
kekik ve tuz eklenir karıştırılır
hamurun üzerine sosu sürdükten sonra sosun üzerine kaşar rendesi serpilir biraz
isteğe göre malzemeler dizilir ( domates,mantar,sosis,sucuk,salam,zeytin,biber,mısır,soğan..)
malzemelerin üstünede kaşar serpilip 180 derece fırında pişirilir.
Bu hamurdan 1 büyük fırın tepsisi çıkıyor.hatta ince yayarsanız hamuru 1.5 bile çıkabilir:)
Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder